Pogoji uporabe te spletne strani

Za kakršno koli uporabo te spletne strani veljajo spodaj navedeni pogoji in roki.

Pravila o varstvu osebnih podatkov na spletni strani Egmont d.o.o.
V založbi Egmont d.o.o. se zavedamo, da je naša uspešnost odvisna od zadovoljstva naših kupcev, delavcev v založbi, uporabnikov in obiskovalcev naše spletne strani, pa tudi od ukrepov, ki jih izvajamo zaradi varstva njihovih pravic, pri čemer sta nujno potrebna zbiranje in obdelava osebnih podatkov v skladu z namenom obdelave in v skladu z pozitivnimi zakonskimi predpisi, ki jih uporabljamo v našem poslovanju.

Osebni podatek je vsak podatek, ki se nanaša na fizično osebo, katere identiteta je ugotovljena ali jo je mogoče ugotoviti, in sicer neposredno ali posredno (dalje v besedilu: podatek ali osebni podatek).

V skladu z zakonom lahko zbiramo določene podatke o uporabnikih, ki jih pridobivamo med njihovo uporabo spletne strani. Te podatke uporabljamo zaradi informacij, s katerimi lahko spletno stran izboljšamo, njene vsebine pa dodatno usmerimo ali prilagodimo uporabnikom, ki jo obiskujejo.

Podatki, ki jih zbiramo o uporabi spletne strani, bodo shranjeni pretežno na Hrvaškem ali znotraj Evropskega gospodarskega prostora (EGP). Ker pa je Egmont del mednarodnega podjetja, se podatki, ki jih zberemo o vas, lahko prenesejo ali shranijo tudi zunaj Evropskega gospodarskega prostora, lahko pa se obdelujejo pri naših sodelavcih ali pri nekaterih izmed naših dobaviteljev zunaj EGP-ja. Egmont bo poskrbel, da bo prenos podatkov varen in v skladu z zahtevami varstva zasebnosti.

Če želite izvedeti, ali smo zabeležili kakršne koli osebne podatke o vas in za katere podatke gre, vas prosimo, da nas kontaktirate na revije@egmont.com. Enak postopek uporabite, če želite popraviti zabeležene podatke.

Zavestno ne obdelujemo osebnih podatkov otrok, mlajših od 16 let, razen če imamo izrecno soglasje staršev ali skrbnikov. Če ugotovimo, da so bili obdelani osebni podatki mladoletnikov brez soglasja staršev, bomo te podatke izbrisali.

Ko nam pošiljate elektronsko pošto z vašimi osebnimi podatki, preko katerih vas je možno identificirati, ne glede na to ali gre za elektronsko pošto z vprašanjem ali s komentarjem, bomo te podatke uporabili zgolj z namenom ugoditi vašim zahtevam.

Zavezujemo se, da bomo varovali zasebnost uporabnikov te spletne strani razen v primeru kršitve prisilnih predpisov in družbene morale ali pa v primeru nezakonitih dejavnosti uporabnika.

Vsakršno spremembo pravil o zasebnosti bomo objavili na tej spletni strani.

Pravila za piškotke
Zaradi čimbolj prijazne, funkcionalne in praktične uporabe te spletne strani se z obiskom te strani na vaš računalnik shranjuje določena količina podatkov, tako imenovani piškotki. Namen tega je optimalno delovanje spletne strani kot tudi izboljšanje vaše izkušnje pregledovanja in uporabe. Z obiskom in uporabo te strani soglašate z uporabo piškotkov, ki pa jih je mogoče tudi zavrniti. Po blokiranju boste lahko spletno stran še naprej pregledovali, toda nekatere možnosti vam ne bodo več dostopne.

Kaj je piškotek?
Piškotek je del podatkov, shranjenih na vaš računalnik, mobitel ali tablico, ki jih lahko spletna stran, ki jo obiščete, dostavi neposredno (lastna analitika) ali v sodelovanju in za potrebe spletne strani s tretjimi stranmi (piškotki tretjih strani). Piškotki praviloma hranijo vaše nastavitve, nastavitve za spletno stran in podobno. Po tem, ko ponovno odprete spletno stran, bo vaš spletni brskalnik pošiljal nazaj piškotke, ki pripadajo tej spletni strani. To omogoča strani, da prikaže podatke, prilagojene vašim potrebam. Piškotki imajo lahko širok razpon podatkov, vključno z delom osebnih podatkov. Takšni podatki so lahko shranjeni le, če jim vi tako omogočite. Sama spletna stran ne more dostopiti do podatkov, ki ji jih sami niste dali in ti podatki tudi nimajo dostopa do nobene druge datoteke na vašem računalniku.

Kako jih onemogočiti?
Če želite onemogočiti shranjevanje piškotkov na vaš računalnik, lahko to tudi storite. Samo dejanje blokiranja ima lahko negativen učinek za uporabo spletne strani. Piškotke onemogočite v nastavitvah in konfiguracijah vašega spletnega brskalnika. V meniju brskalnika izberite pomoč in informacije o piškotkih ter naprej sledite navodilom.

Kaj so začasni piškotki?
Začasni piškotki ali sejni piškotki se odstranijo z računalnika potem, ko zaprete spletni brskalnik. Z njihovo pomočjo spletne strani shranjujejo začasne podatke.

Kaj so trajni piškotki?
Trajni ali shranjeni piškotki ostanejo na računalniku po zapiranju programa spletnega brskalnika. Z njimi spletne strani shranjujejo podatke, kot sta uporabniško ime in geslo, tako da se vam ni treba prijavljati pri vsakem obisku spletne strani.

Povezave do drugih spletnih strani
Ne prevzemamo odgovornosti za zakonitost vsebine in upravljanja spletnih strani, na katere se povezujete z naše spletne strani. Želimo, da bo uporaba naše spletne strani, kot tudi spleta nasploh, varna. Hvaležni bomo, če nas obvestite o kakršni koli nezakoniti ali nespodobni vsebini na spletnih straneh, ki so povezane na našo stran. Prosimo vas, da nas kontaktirate, tako da izberete detajle o kontaktu, prikazanim v meniju pod Kontaktirajte nas.

Pravice intelektualne lastnine, ki se nanašajo na zaščitni znak in druge vsebine na tej spletni strani
Skupaj z našimi partnerji pridržujemo pravico do zaščitnih znakov, vsebine, zaščitene z avtorskimi pravicami in vsebine, ki je na kakršen koli drug način zaščitena s pravicami intelektualne lastnine na naši spletni strani. Vsebina se lahko prenaša samo za osebne in nekomercialne namene in se brez poprejšnjega soglasja ne sme kopirati, spreminjati ali se z njo početi karkoli takšnega, do česar je upravičen zgolj lastnik intelektualne lastnine.

Pridržujemo si pravico do izvajanja zakonskih ukrepov proti uporabnikom, ki kršijo pravice intelektualne lastnine ali na kakršen koli način zlorabljajo našo spletno stran.

Izključitev odgovornosti
Naša spletna stran lahko uporablja izboljšave, kot sta ActiveX in JavaScript. Ne prevzemamo odgovornosti za napake ali pomanjkljivosti teh programov, kot tudi ne za morebitno škodo, ki bi lahko nastala zaradi neposredne ali posredne uporabe teh programov na naši spletni strani.

Prav tako ne prevzemamo odgovornosti za morebitno nastalo škodo, ki bi lahko nastala pri uporabi vsebin naše spletne strani. To vključuje tudi, da ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za neposredno ali posredno izgubo, kar se nanaša tudi na izgubo zaradi naključne ali posledične škode, vendar se ne omejuje samo na ta primera.

Pridržujemo si pravico do popravkov in dopolnil zgoraj navedenih Pogojev uporabe te spletne strani. Dopolnitve pogojev uporabe te spletne strani bodo objavljene na pričujoči spletni strani.